Wat is Podotherapie?

De podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten en andere klachten welke voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon.
Astrid Bode
Astrid Bode
Podotherapeut

De podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten en andere klachten welke voortvloeien uit een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Hierbij valt te denken aan enkel-, knie-, heup- en rugklachten en overbelasting van spieren bij veel staan en lopen. Ook mensen met vermoeidheidsklachten in voeten en benen, sportblessures en voetklachten bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en Reuma kunnen bij de Podotherapeut terecht.

Als allround podotherapeut behandelt Astrid Bode allerlei voet-, enkel-, knie-, heup en rugklachten. Ook mensen met vermoeidheidsklachten in voeten en benen, sportblessures en voetklachten bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en Reuma kunnen bij de Podotherapeut terecht.

Vanuit vier locaties in Hengelo en Borne helpen de podotherapeut en medisch pedicure dagelijks mensen bij pijnklachten. Na de anamnese volgt een podotherapeutisch onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne technieken zoals een drukmeetplaat en een voetscan. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht, wordt er in overeenstemming met de patiënt een behandelplan opgesteld om pijnvrij te kunnen bewegen. Dit kan onder andere door middel van zooltherapie. Deze zolen worden in de praktijk van Astrid Bode gemaakt. Hierdoor wordt de kwaliteit bewaakt en kunnen de zolen snel geleverd worden.

Behandelingen

Podotherapeutische zolen

Zooltherapie voor een standscorrectie en/of betere drukverdeling van de voeten waardoor de functie van de voet verbetert en pijnklachten kunnen verminderen en/of verdwijnen.

Siliconen orthese (teenstukje)

Afwijkende teenstanden worden gecorrigeerd en drukplekken worden voorkomen en ontlast.

Nagelbeugels

Hiermee wordt middels een verchroomde draad de nagelvorm gecorrigeerd en wordt ingroeien van de nagel voorkomen.

Instrumentele behandeling

Behandeling van eelt, likdoorns, ingegroeide nagels en wratten. Tevens wondbehandeling bij diabetespatiënten.

Vilttherapie en taping

Pijnlijke drukplekken en wonden kunnen direct ontlast en beschermd worden met vilt.
Voor stabiliteit, vermindering van pijn of ter ontlasting van bepaalde structuren kan er medical taping toegepast worden.

Voorlichting en oefeningen

Adviezen over de dagelijkse voet- en/of nagelverzorging.

Spierversterkende oefeningen kunnen ter aanvulling worden gegeven voor een sneller of beter herstel