Het team van Bode podotherapie staat voor u klaar!

Uiteraard kunt u ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij mij terecht. Bent u wel doorverwezen neem uw verwijzing dan mee bij uw eerste bezoek.
Astrid Bode
Astrid Bode
Podotherapeut

Sinds 2007 ben ik werkzaam als podotherapeut in Hengelo en in 2007 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Omdat ik wekelijks werkzaam ben in een gezondheidscentrum, zijn de lijntjes met andere zorgverleners kort. Denk hierbij aan fysiotherapeuten en pedicures. Hierdoor kan er complete zorg geleverd worden met uitgebreid advies. Een betere voetstand, lichaamshouding, voetverzorging en het juiste advies zorgen ervoor dat klachten verdwijnen en meestal wegblijven.

Binnen Astrid Bode podotherapie staat de patiënt centraal. Er wordt ruim tijd genomen voor elke patiënt. Daarnaast is persoonlijke benadering een grote pré. In het voorjaar van 2021 zal er een nieuwe locatie openen in Hengelo Zuid, waardoor de bereikbaarheid voor patiënten wordt vergroot.

Als podotherapeut ben ik kwaliteit geregistreerd en volg ik regelmatig bijscholingen zodat mijn kennis altijd up to date is. 

Steunzolen worden door mij zelf gemaakt in mijn eigen werkplaats. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd en kunnen steunzolen op korte termijn afgeleverd worden.

Behandelen, maar ook informeren
Bode-Podotherapie is het enige wettelijk erkende beroep dat voet- en houdingsklachten behandelt. Als podotherapeut heb ik de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd.

Verwijzing en verzekeraars
Uiteraard kunt u ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij mij terecht. Bent u wel doorverwezen neem uw verwijzing dan mee bij uw eerste bezoek. De behandelingen worden meestal (gedeeltelijk) vergoed door uw aanvullende verzekering, hierdoor wordt uw eigen risico van uw zorgverzekering niet aangesproken. Informeer vooraf naar de voorwaarden.

Van onderzoek tot oplossing
Als eerste vindt er een voetonderzoek plaats en spoor de oorzaak van de klachten op. Vervolgens stel ik als podotherapeut een behandelplan op met keuze uit diverse behandelmethoden. Naast diagnoses en behandelingen geef ik ook veel informatie en voorlichting. Als u dat wenst, vertaald in de vorm van een therapie.

Aanvullende kwaliteitslabels
Eveneens ben ik lid van de NVvP, De Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten. Tot slot ben ik opgenomen in het Kwaliteitsregister.

Diabetes ketenzorg contracten
Als u diabetes hebt, krijgt u met veel verschillende zorgaanbieders te maken. We zorgen, met professionals van verschillende disciplines, ervoor dat al deze zorgaanbieders goed samenwerken. En dat u daarbij centraal staat. Dat noemen wij ketenzorg. Mijn praktijk is aangesloten bij de diabetes ketenzorg op basis van contracten met onder andere verzekeraars.

Samenwerken met andere professionals
Mijn praktijk voor podotherapie werkt nauw samen met een groep professionals met onder andere een orthopedische schoenmaker, die ook verantwoorde confectieschoenen kan aanmeten, en een medisch pedicure. Dit deskundige en innovatieve team focust, indien gewenst, volledig op uw voet- en loopproblemen. Binnen deze samenwerking is er onderling veel professioneel overleg. Daarvan kunt u als cliënt profiteren. Dus enerzijds de één-op-één begeleiding van mij, anderzijds de brede ondersteuning.

Vergoeding
Podotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de aanvullende pakketten van uw ziektekostenverzekering.
Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten (NVvP) kunt u informatie vinden over de vergoedingen voor podotherapie van de verschillende grote zorgverzekeraars. Klik hier voor informatie over de verschillende zorgverzekeraars.

Informeer in geval van twijfel bij uw ziektekosten-verzekeringsmaatschappij of podotherapie vergoed wordt.