Behandelen, maar ook informeren

Bode-Podotherapie is het enige wettelijk erkende beroep dat voet- en houdingsklachten behandelt. Als podotherapeut heb ik de 4-jarige HBO-opleiding podotherapie gevolgd.

Verwijzing en verzekeraars

Uiteraard kunt u ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist bij mij terecht. Bent u wel doorverwezen neem uw verwijzing dan mee bij uw eerste bezoek. De behandelingen worden meestal (gedeeltelijk) vergoed door uw aanvullende verzekering, hierdoor wordt uw eigen risico van uw zorgverzekering niet aangesproken. Informeer vooraf naar de voorwaarden.

Van onderzoek tot oplossing

Als eerste vindt er een voetonderzoek plaats en spoor de oorzaak van de klachten op. Vervolgens stel ik als podotherapeut een behandelplan op met keuze uit diverse behandelmethoden. Naast diagnoses en behandelingen geef ik ook veel informatie en voorlichting. Als u dat wenst, vertaald in de vorm van een therapie.

Samenwerken met andere professionals

Mijn praktijk voor podotherapie werkt nauw samen met een  groep professionals met onder andere een orthopedische schoenmaker, die ook verantwoorde confectieschoenen kan aanmeten, en een medisch pedicure. Dit deskundige en innovatieve team focust, indien gewenst, volledig op uw voet- en loopproblemen. Binnen deze samenwerking is er onderling veel professioneel overleg. Daarvan kunt u als cliënt profiteren. Dus enerzijds de één-op-één begeleiding van mij, anderzijds de brede ondersteuning.

Aanvullende kwaliteitslabels

Eveneens ben ik lid van de NVvP, De Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten. Tot slot ben ik opgenomen in het  Kwaliteitsregister.

Diabetes ketenzorg contracten

Als u diabetes hebt, krijgt u met veel verschillende zorgaanbieders te maken. We zorgen, met professionals van verschillende disciplines, ervoor dat al deze zorgaanbieders goed samenwerken. En dat u daarbij centraal staat. Dat noemen wij ketenzorg. Mijn praktijk is aangesloten bij de diabetes ketenzorg op basis van contracten met onder andere verzekeraars.